Ingredientes para 2 persoas:
- 400 gr. Croca
- Sal ao gusto
- Te
- Aceite
- 1 Allo
- Pan vello
- Chourizo cebollero ahumado
- Pimentón
- 250 ml. Nata culinaria
- 100 gr. Queixo Arzúa Ulloa
- Romero
Picamos finamente o noso pedazo de pan vello e o chourizo cebollero afumado. Poñemos ao lume unha tixola co allo e dourámolo lixeiramente, a continuación introducimos o pan e o chourizo picado e engadímoslle un chisco de pemento. Reservamos.
Noutra tixola cun chorrito de aceite poñemos a asar a croca ao gusto de cada un.
Para o prebe:
Cortamos o noso queixo de Arzúa en dados de aproximádamente 2 cm e poñémolo nun cazo ao lume xunto a nata culinaria e un chisco de pementa. Removemos para que non se pegue e se vaia desfacendo e terminamos pasándoo pola batedora para evitar calquera tropezón na nosa salsa.
Para afumar a nosa salsa necesitaremos unha pipa, encendedor, che e romeu. Introducimos o che en a pipa e o encedemos, coa axuda dunha xiringa, absorvemos o fume do #queimar e introducímolo posteriormente na pota con uestra salsa.
Empratamos poñendo un fondo de salsa sobre a que depositamos a mestura de pan e chourizo e logo a carne.