Para poñer as nosas cociñas a funcionar, necesitamos:
- Porros asados (cantidade ao gusto)
- Media cachucha de porco
- 200 gramos de tendóns de tenreira
- Tres cenouras
- Unha cebola
- Un pemento vermello e medio
- Cinco dentes de allo
- Aceite
- 750 gramos de manteiga
- Zume dun limón
- 200 gramos de garavanzos
- 2 culleres sopeiras de pimentón
Con todos estes ingredientes a receita podería parecer complicada, pero de seguido vemos que é ben sinxela. O primeiro é poñer a branquear as “manitas” a cachuca. Despois, cócese todo xunto aos garavanzos na ola a presión durante unha hora e media. Mentres, pochamos os vexetais, fondeamos o pimentón e engadimos un pouco do caldo da cocedura. Picamos a carne e a poñemos ao fondo, cubríndoa co caldo. Nunha tixola salteams a manteiga coas alcaparras e, por último, botamos o limón. Engadimos todo ao guiso. Fervemos durante 2 minutos e deixamos repousar.
Que aproveite!