Utilizamos cookies de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando aceptas el uso de éstas.

   Saber máis - Aceptar.

© PRAZAS E MERCADOS. FEDERACIÓN DE PRAZAS DE ABASTOS DE GALICIA

VELUDO DE QUEIXO SAN SIMÓN CON POLBO E VERDURIÑAS

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar


Propoñemos unha receita de Paco Caneda para 6 a 8 racións.

 

VELUDO DE QUEIXO SAN SIMÓN CON POLBO E VERDURIÑAS

COMENSAIS:  6 a 8 racións

INGREDIENTES:

  • 1 Polbo cocido.

  • 1L de Nata líquida.

  • 1/2Kg de Queixo San Simón.

  • 12 a 16 Tomatiños baby en rama confitados sen pel.

  • 12 a 16 Espárragos trigueiros gordos cocidos.

  • 12 a 16 Zanahorias baby cocidas.

  • Aceite de oliva virxe extra.

  • Sal Maldon.

 

 

ELABORACIÓN DA RECEITA:

  1. Fervemos a nata e o queixo, facemos unha infusión e deixamos repousar por espazo dunha hora, coamos e metemos nun sifón cunha carga de gas, mantemos quente ao baño maría a 70ºC.

  2. Cortamos o polbo en tacos non moi grandes e marcamos á prancha do mesmo xeito que os espárragos e cenorias baby.

  3. Montamos o prato engadindo no centro a escuma de queixo e encima e de forma harmoniosa colocamos o polbo, tres tacos por comensal. Dous tomatiños baby confeitados en aceite de oliva a baixa temperatura, un espárrago triguero cortado á metade e a cenoria baby coa súa rama.

  4. Servimos quente regando por encima cun cordón de aove e unhas escamas de maldón.

 

OBSERVACIÓNS:

Se non temos sifón podemos facer unha infusión co queixo e a nata, coalo e ligalo un pouco coa goma xantana.

 

VÍDEO-RECEITA

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

.

COMPARTE!